Їх ентузіазму можна позаздрити

Їх ентузіазму можна позаздрити

Традиційні змагання з настільного тенісу, шахів, шашок і дартсу відбулися минулої неділі, 21 квітня, в Тернопільському кооперативному фаховому коледжі. Про це повідомив голова районної ради всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Іван Кульбіцький.

Церемонія відкриття стартів розпочалася хвилиною мовчання у пам’ять про захисників нашої Вітчизни, які загинули у війні з російським агресором. Далі учасників ознайомили з програмою змагань. А один із гостинних господарів, заступник директора коледжу Василь Малярчук, повідомивши про те, що сьогодні в їхньому навчальному закладі день відкритих дверей, розповів про його традиції, запросив оволодіти професіями, яких там навчають.

Стосовно ж змагань, то силами в згаданих видах спорту помірялися сільські фізкультурники Великоберезовицької, Великобірківської, Озернянської, Скалатської, Білецької і Підгаєцької територіальних громад.

Суперечка прихильників малої ракетки завершилася перемогою сільських фізкультурників із Білецької громади, які в боротьбі за чемпіонський титул випередили конкурентів із Великоберезовицької та Озернянської ТГ. А в особистих турнірах не було рівних Юрієві Шандрівському зі Скалата та Ангеліні Николишин з Озернянської ТГ.

Натомість у чоловічому шаховому турнірі перемога дісталася наймолодшому — десятирічному Артемові Гирону  з Великобірківської ТГ. Разом із ним солодку мить тріумфу відчула й Анастасія Коваль із Великоберезовицької ТГ. У той же час командою перемогли шахісти Озернянської громади, випередивши колективи Великоберезовицької і Великобірківської громад.

Не менш азартною була боротьба і в шашкових турнірах. Після їх завершення з’ясувалося, що першість дісталася Володимирові Присяжному з Підгаєцької та Юлії Проців із Великоберезовицької громад. Остання, відома тим, що неодноразово перемагала у складі збірної Тернопільського району, без сумніву, внесла вагомий внесок у командну звитягу фізкультурників Великоберезовицької ТГ.

Нарешті, змагання з дартсу, який активно пропагується як у районі, так і в області, завдяки організатору спортивно-масової роботи з Великобірківської ТГ Олександрові Шуму, цього разу проводилися за новими правилами. Тож і не дивно, що командна перемога саме за цією громадою. Як і чемпіонський титул Олександра Шума. А серед жінок найвлучнішою стала Богдана Моргунова з Великоберезовицької ТГ. Друге командне місце дісталося метальникам дротиків із Білецької, третє — Підгаєцької територіальних громад.

Переможці і призери нагороджені кубками, медалями і грамотами. На завершення ж голова районної ради ВФСТ «Колос» Іван Кульбіцький не міг не подякувати сільським фізкультурникам найбільш віддаленої Підгаєцької громати. Завдяки організатору спортивно-масової роботи Володимирові Стирчаку ніколи не цураються участі в районних та обласних стартах. Участь у змаганнях із дартсу, до речі, взяла заступник голови Підгаєцької міської ради Ірина Мирна, ставши призеркою серед жінок.

На фото: збірна Підгаєцької територіальної громади разом із головою Тернопільської районної ради ВФСТ «Колос» Іваном КУЛЬБІЦЬКИМ (у центрі).

Фото організаторів