Кубкова вікторія Дениса Тужеляка

Кубкова вікторія Дениса Тужеляка

Кам’янець-Подільський сусідньої Хмельницької області напередодні Великодніх свят став ареною проведення другого етапу Кубка України з легкоатлетичних метань і всеукраїнських змагань на честь олімпійських чемпіонів Фаїни Мельник та Анатолія Боднарчука. Серед тих, хто взяв у них участь, і наші земляки з Тернопільщини.

Чимало з них перед стартом уважалися одними з претендентів на завоювання медалей у своїх вікових групах. Одан піднятися на п’єдестал пошани виявилося до снаги лише одному. Під час суперечки у секторі для штовхання ядра молодих атлетів віком до 23-х років не було рівних підопічному Василя Яковіва Денисові Тужеляку з Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту. У найкращій свої спробі штовхнув снаряд на 12 метрів 55 сантиметрів.

Натомість вихованець Тернопільської ОДЮСШ Олексій Навроцький, яким опікується Галина Шмуляєва, у змаганнях юніорів віком до двадцяти років зупинився за крок від п’єдесталу, посівши четверте місце. 6-кілограмове ядро після його найкращої спроби приземлилося на позначці 13 метрів 38 сантиметрів.

Заслуговують на відзнаку і деякі інші тернопільські спортсмени. У своїх вікових групах шосте місце серед мтеальників спису посіла ще одна підопічна Галини Шмуляєвої Ольга Грицишин, сьоме — її ровесниця і подруга по тренуваннях Ангеліна Салій, а також син Галини Шмуляєвої Макар.

Нарешті, у штовханні ядра восьмим став Максим Лаврик із Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту, з яким займається Іван Панасюк.

На фото: Денис ТУЖЕЛЯК із заслуженою нагородою.

Фото із соціальних мереж