Учні продовжують справу наставника

Учні продовжують справу наставника

Відкриті чемпіонат області і першість Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту з армспорту цього разу відбулися в Микулинцях. Юнаки чотирьох вагових категорій віком до вісімнадцяти років визначили найсильніших у турнірах на ліву і праву руку, а дорослі — в абсолютній ваговій категорії на праву.

У суперечці молодших подвійної звитяги зміг домогтися лише Дмитро Демчан із Кременця, якому не було рівних серед рукоборців вагою до 70 кілограмів. У трьох інших вагових категоріях найсильніші, як правило, до «золота» додали «срібло». Мова про земляків Дмитра Андрія Дударчука, Дениса Трачука, Дениса Кожентковського, Владислава Білика, Богдана Іванюка і Мар’яна Синовицького з Озерної Зборівського району. За винятком, щоправда, Владислава і Богдана. Перший із них виборов ще третє місце, а другий обмежився лише перемогою в турнірі на праву руку.

Призерами змагань стали також Олексій Дмитрук, Назар Остапчук, Іван Буртник із Кременця, Святослав Гаврилей, Іван Береза, Остап Гурик із Тернополя і Руслан Сторожук із Теребовлі.

В абсолютній же ваговій категорії серед дорослих не було рівних Василеві Козацькому з Плотичі. Друге місце виборов Сергій Точинський із Кременця, третє — Микола Сясько з Микулинців.

Лауреати нагороджені грамотами і медалями, а переможці в абсолютній першості серед дорослих — медалями й кубками Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту, управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації й цінними подарунками від компаній «Микулинецьке» і «ТДВ БУЛАТ».

Суддівську колегію очолював майстер спорту, тренер Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту Ігор Пасєка, якому допомагали титуловані рукоборці, члени збірної України, майстер спорту міжнародного класу Олег Петренко і майстер спорту Дмитро Шемчук. Усі вони — учні абсолютного чемпіона світу серед професіоналів у надважкій вазі, заслуженого майстра спорту, заслуженого тренера України Андрія Пушкаря.

А. ЯЦИНА.

Фото з архіву навчального спортивного закладу