Бути гідними свого кумира

Бути гідними свого кумира

Менше трьох місяців залишилося до скорботної дати трагічної загибелі в автомобільній катастрофі 14 листопада 2018 року одного із найсильніших свого часу рукоборців планети, назавжди 33-річного Андрія Пушкаря із Кременця.

Ровесник мого старшого сина, в якого не раз і не два доводилося бути у гостях разом із головою тернопільського обласного фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Георгієм Гунтіком, жодного разу навіть наміру не мав натякнути на свою зайнятість через важливі міжнародні баталії. Завжди готовий був зустріти однодумців. А його розповіді про батька Анатолія, який завжди був для нього ідеалом у всьому, і, на жаль, так само, у розквіті сил залишив цей світ, не могли не запам’ятатися. Саме завдяки татові, ще навіть не переступивши третій десяток свого життя, став всесвітньо відомим не тільки у рідному раї, а й у всьому світі.

Не маю ані найменшого сумніву, що аналогічні спогади про Андрія Пушкаря приходили на думку переважної більшості учасників чемпіонату України з армрестлінгу серед дорослих і молоді, який нещодавно впродовж чотирьох днів відбувся у Львові. Як і зазвичай, серед головних претендентів на медалі були і рукоборці кременецького клубу Pushkar Team. І 23-м із них вистачило майстерності завоювати для свого краю два десятки медалей.

Баталії молодших принесли успіх Богданові Вальчишину (до 65 кілограмів). Переміг у протистоянні на ліву руку, а в боротьбі на праву став другим. У суперечці атлетів, чия вага не перевищує 75 кілограмів, третім у суперечці на праву руку став Іван Береза. А Дмитро Сімчук (до 90 кілограмів) — другим на праву і ліву руку. Та ще Денис Трачук (до 55 кілограмів) лише у вирішальному поєдинку на праву руку поступився своєму конкуренту. Нарешті, Владислав Білик у ваговій категорії до 60 кілограмів завоював «бронзу» у протистояннях на праву і ліву руку.

Серйозну конкуренцію з боку суперників нині відчувають і дорослі рукоборці із Кременця. Скажімо, лише двом із них не було собі рівних у протистояннях як на ліву, так і на праву руку. Мова, звісно ж, про Олега Петренка (до 90 кілограмів) та Ігоря Пасєку (до 100 кілограмів). Натомість серед легших богатирів Назар Савелюк (до 55 кілограмів) завоював треті місця в обох турнірах. У суперечці ж атлетів, чия вага не перевищує 75 кілограмів, так само відомий Сергій Точинський цього разу став третім на ліву руку і другим — на праву. А Максим Поліщук навпаки — другим на ліву і третім — на праву.

І, звісно ж, як не згадати про тріумф Олександри Головатої у турнірі жінок, чия вага не перевищує 60 кілограмів. Їй не було рівних в обох протистояннях. У загальному ж підсумку кременецькі рукоборці завоювали двадцять медалей, що дозволило їм посісти четверту позицію у командному заліку.

На фото: лаурети чемпіонату України з армрестлінгу у Львові.

Фото із соціальних мереж